kreknoszovetseg
kreknoszovetseg
BEJELENKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
WEBSITE TRANSLATE
 
KONFERENCIÁK
 
IMAHÉT 2010
 
FŐMENŰ
 
ÍRÁSOK,ÉRDEKESSÉGEK
 
LINKEK
 
ÓRA
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2009-08-05
 
FORDÍTÓ
 
INNEN VOLTAK

visitors globe
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
EGYHÁZI VIDEÓK
 
BLOG

A KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS NŐSZÖVETSÉG IX. KONFERENCIÁJA - SZATMÁRHEGY

2009.08.09. 22:49, kreknoszovetseg

Az idén július 19-én szombaton tartották meg a Királyhágómelléki Református Nőszövetség IX. Konferenciáját Szatmárhegyen,

 

Tóth Zsigmond

 

A KIRÁLYHÁGÓMELLÉKI REFORMÁTUS NŐSZÖVETSÉG IX. KONFERENCIÁJA - SZATMÁRHEGY

     Az idén július 19-én szombaton tartották meg a Királyhágómelléki Református Nőszövetség IX. Konferenciáját Szatmárhegyen, a Biblia éve lévén ennek szellemében zajlottak az előadók hozzászólásai is, éppen ezért a szervezők a következő mottót adták az előadásnak 2.Timoteus 3 , 16-17  „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,  Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”

    Kicsinek bizonyúlt a közel hétszáz személyt  befogadóképességű, gyönyörű  Szatmárhegy-i  Református templom annak a több mint 1200 résztvevőnek akik az egyházkerület  minden egyházmegyéjéből képviselték egyházközségük nőszövetségét, és részt kívántak venni  a Királyhágómelléki Református Nőszövetség IX. Konferenciáján.  A szervezők számoltak erre a nagy létszámra , ezért a templom kertben az öreg, lombos gesztenyefák alá padokat helyeztek el és hangszórókat, hogy a kintlévők is jól hallhassák a bent zajló  események minden mozzanatát.

    Nagyon sokan a tájegységük népviseletében jelentek meg, mert egyes települések a mai napig megőrízték őseik szokásait, népviseletét és büszkén  is viselik  azt.

     A hivatalos megnyító előtt azok a nőszövetségek akik zászlóval rendelkeznek , a templom melletti utcában szépen felsorakoztak, majd a szatmárhegyi öreg orgona sípjaiból  felcsendült a „ Fel barátim drága Jézus zászlaja alatt...” gyönyörű ének, amelyre szép sorban bevonúltak zászlóikkal a templomba .

     A  nyitó igét P.Tóthné Szakács Zita – a magyarországi Országos Nőszövetség alelnöke – lelkipásztor hírdette, Mózes 5.könyve 30: 15-19 idézetét dolgozta fel a hallgatóknak. „ ...a Biblia mintha arannyal lenne bevonva, ezért mondjuk sokszor aranykönyvnek..., ha az ember a szívével olvassa a Biblia betüit, átjárja az embert és megelevenednek bennük a betük..., ha újra és újra elővesszük megismerteti velünk a rosszat és a jót az Isten szerinti rosszat, de nekünk embereknek szól..., Isten elébünk adja a jót és a rosszat, hogy válasszunk, azt szeretné ha megértenénk a szavakat, választási lehetősséget ad számunkra , eldönthetjük, hogy melyik utat válasszuk,... válaszd az életet, hogy élhess, bátorítsuk egymást mert Isten elébünk adja a választás lehetősségét”- hangzott el  az igehírdető szavaiból.

     Az igehírdetés után Bogya Kis Mária, az egyházkerület elnöke köszöntötte a jelenlevőket és meghívott vendégeket, D.Dr. Hegedüs Lóránd ny. Püspök - Budapest, Csomay Árpád, generális direktor,  Sipos Miklós , esperes - Szatmár Egyházmegye, Kovács Ferenc, lelkipásztor Szatmárhegy, akik rövid bibliai idézetekkel és magyarázattal köszöntötték a közeli és távoli egyházközségekből érkezett nőszövetségek képviselőit.

     Csomay Árpád  generális direktor a 2 Korintus 5, 11-21 idézett igét,  a Bibliaolvasó kalauz napi igéje  amelyben két nagyobb egységben szól erről az apostol: a 11–15-ben az emberek közötti megbékélésről, míg a 16–21-ben az Istennel való megbékélésről, az apostoli szolgálathoz, a dicsekvéshez, az ajánláshoz, a Krisztus eseménnyel való közösséghez.

     Sipos  Miklós esperes (Szatmár Egyházmegye) a Példabeszédek könyvéből vette igei idézetét a 31. fejezetből , amely a derék asszony dícséretéről szól  és mutatja példaképnek „Erő és ékesség az ő ruhája;” ilyen legyen minden nőtestvérünk, ilyen példatársa legyen mindenkinek, nekünk férfiaknak.

     Kovács Ferenc lelkipásztor - házigazda az egyházközségét kellett volna bemutatnia, de a szerénység és meghatottság  érzése felülkerekedett rajta, amelyet Bogya Kis Mária az egyházkerület nőszövetség elnöke hamar felismert és átvette a szót, mások szinte észre sem vették, mintha semmi sem történt volna  bemutatta Szatmárhegy Egyházközséget.

   D.Dr Hegedűs Lóránd  ny. püspök  A Biblia Isten kijelentése címmel tartott előadást amelynek igéjét a Mózes 1 könyvének 28. teljes  fejezetét idézte.

“… a Biblia  nem más mint a próféciák 66 könyve, Isteni kijelentés… emberi szavakon  jön hozzánk Isten igéje Jézus Krisztuson keresztül, ezért a szívetekben sosem gondoljatok gonoszt… sajnos ebben az anyagias világban a fiatalok nem  válalnak gyereket, mert előbb az anyagi egzisztenciájukat akarják megalpozni, aztán csak a gyerekre, így ha nem teszünk valamit a nemzetünk gyarapodásáért akkor a magyar nemzet lassan kihal és eltünik , … a sok ellenség sem írtott ki annyi magyart, mint saját magunk, éppen ezért ti nőtestvéreim tegyetek azért, hogy fentmaradhassunk, ti nem pedig mi selejt férfiak, ne külföldről keljenek más népek jöjjenek, hogy országunk fentmaradhasson, és ezért ne az égieket hibáztassuk...”- hangzott el a püspök úr szavaiból.

    Az előadások közt a Szatmárnémeti- Szamosnegyedi egyházközség, Immanuel ének-zenekar játszott egyházi énekeket, amelynek 12 tagja van és ifjusági táborokat szerveznek, jótékonysági estéken lépnek fel ifjusági istentiszteleteket szerveznek - mondta Bogya Kis Áron az együtes vezetője. 

     A délelőtti programot követően a szünetben a jelenlévők kivonúltak a közeli temetőbe, ahol a falu híres költőnője,  Krüzselyi Erzsébetnek (1875-1953) állított új emlékmű megáldására került sor, amelyet D. Dr. Hegedüs Lóránd ny. püspök celebrált, majd a szatmárhegyi Református Egyházközség lelkipásztora Kovács Ferenc ismertette a költőnő életét, egyébként a helybeli nőszövetség a költőnő tisztelete jeléül róla nevezte el a nevüket.

  A  szünetben a jelenlévőket a szervezők szeretet vendégségben részesítették, friss ásványvízzel, finom kaláccsal, kávéval kínáltak meg mindenkit.

    A délutáni program első momentumaként zászlómegáldásra került sor, Tasnád, Kisbábony és Désháza Nőszöveségei kértek áldást az újonnan megalkotott zászlójukra.

   Bemutatkoztak verseikkel , írásaikkal  azok az egyszerű asszzonyok akik nap mint nap szívükben hordják Isten üzenetét, számukra találták ki a szervezők a „ Mit jelent számomra Isten igéje”, bemutatkozó előadást. Nagyon szép verseket, írásokat hallgathattak meg a résztvevők a főleg időssebb korosztályhoz tartozó nőtestvérektől akiknek írásai meghazudtolva „szakmájukat” bármikor megállják helyüket, azért is főleg, mert szívből jövő egyszerű szavakkal adják elő Isten iránti szeretetüket és ragaszkodásukat.

    Közben a nagy meleg enyhítésére a szép népviseletbe felöltözött ifjak ásványvizet és kávét hordtak a padok közt.

  A záró istentiszteletet Baczoni Szilárdka Kata, Erdélyi Református Egyházkerületi Nőszövetség titkára - Szováta, tartotta meg , az ige idézetet pedig János apostol , Mennyei jelenések könyve 1 fejezetének 3. verséből vette: „3. Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban; mert az idő közel van.”- szól az Ige.

    „... a boldogságot mindenki keresi ezen a világon, mégis kevés ember az aki elmondhatja magáról, hogy boldog,... ebben a boldogság kereső világban szól hozzánk az ige... ne sajnáljuk a fáradtságot és mindennap olvassuk a Bibliát, mert minél jobban járjuk az Úr által kijelölt utat annál boldogabb lesz életünk”- hangzott el az igehírdetőtől.

     Befejezésképpen az egyházkerület nőszövetségének képviselői valamint minden résztvevő Úrvacsorában részesűlhetett a nagy létszámra való tekintetre nyolc lelkésznő osztott párban, amelyen a jelenlévők nagy türelemmel és fegyelemmel  járúltak az Úr asztalához.

    Az esemény programfüzetében az egyházkerület nőszövetségeinek írásaIt is olvashatjuk, valamint képeket láthatunk az egyes nőszövetségek tevékenységeiből.

    Az egész konferencia zökkenőmentesen és negativ esemény nélkül fejeződött be mindenki nagy megelégedésére és örömére .

 

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.10.20. 00:36
MelindaSexton20
This is perfect that we can get the loans and it opens up new opportunities.
Idézet
2011.06.26. 19:19
Jóusef

Hídalmási, milványi, drági és ugróci magyar reformátusokat keresek. Köszönöm. Áldás, békesség.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
HARANGSZÓ
 
KÁRPÁT-MEDENCEI NŐI IMANAP 2009
 
KÉP GALÉRIA
 
BLOG
Friss bejegyzések
2010.03.09. 18:57
2009.08.26. 17:50
2009.08.09. 22:49
Friss hozzászólások
 
NAPTÁR
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
NÉVNAPOK

 
NAPTÁR
 
TÁRSALGÓ, FÓRUM, CHAT
 
LÁTOGATÓ
 
ENNYIEN VAGYUNK JELENLEG

LÁTOGATÓ VAN ITT

 
HÁTTÉRZENE
 
EGYHÁZI VIDEÓK
 
NAPTÁR
 

THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!